Следвайте Гласове в Всеки път, когато Lucid Group Inc. или Rivian

...
Следвайте Гласове в Всеки път, когато Lucid Group Inc. или Rivian
Коментари Харесай

Електромобилните концерни продължават да горят кеш заради растящите разходи

Следвайте " Гласове " в 
Всеки път, когато Lucid Group Inc. или Rivian Automotive Inc. продават електрическа кола, те губят стотици хиляди долари заради зашеметяващо високите разноски за първични материали и произвеждане, демонстрират последните им финансови доклади.

Тримесечните резултати на електромобилните концерни, оповестени през последните две седмици, демонстрират, че фирмите изпитват съществени усложнения по отношение на постигането на задачите за доставки, до момента в който бързо изгарят кеш.
Приходите на Lucid бяха ударени през третото тримесечие, защото доста клиенти анулираха своите поръчки заради дългия интервал на доставка на транспортните средства.
Пазарната капитализация на компанията, която излезе на борсата доскоро повече от година и която е подкрепена от суверенния фонд на Саудитска Арабия, се сви с две трети тази година до към 20 милиарда $ от 95 милиарда $ през ноември 2021 година

Lucid съобщи, че има задоволително пари, с цел да продължи да работи най-малко през четвъртото тримесечие на идната година и в този момент се стреми да набере към 1,5 милиарда $ посредством продажба на акции. Цената на книжата ѝ падна със 17% след издание на последния финансов доклад.
Листнатата в Съединени американски щати английска компания Arrival SA предизвести предходната седмица, че може да не разполага с задоволително пари, с цел да поддържа бизнеса си към края на идната година и ще би трябвало да редуцира работни места. Компанията към момента не е почнало всеобщо произвеждане.
„ Няма да седнал съм тук и да ви споделям, че времената са сложни “, акцентира пред Ройтерс Авинаш Ругубур, президент на Arrival. „ Трудно е, ние сме там всеки ден, всяка вечер, работим върху технологиите, транспортните средства, а също и върху набирането на капитал “, прибавя той.
Електромобилният тръст Canoo Inc. съобщи през май, че изпитва " основни подозрения " по отношение на жизнеспособността на своя бизнес. В края на септември компанията имаше 6,8 млн. $ в брой, внезапен спад по отношение на 415-те милиона $ година по-рано.
Кешът е цар
Много стартъп компании за електрически автомобили записаха големи загуби през третото тримесечие и предизвестиха, че високите разноски ще се задържат заради ускорената инфлация и световната рецесия във веригата на доставки. Само година по-рано някои от тези компании излязоха на борсата, осигурявайки си забележителна пазарна капитализация  на фона на влечението на вложителите към Tesla.
Но даже и водачът на световния електромобилен пазар мина през така наречен „ индустриален пъкъл “, както разказва сложния интервал Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla. За да излезе от обстановката, компанията подписва контракти с редица снабдители, което дава позитивен подтик на производството на Model 3.
Но това се случва в миг, когато Tesla е единствено един от дребното производители на електрически автомобили, а конкуренцията в лицето на обичайните концерни, като General Motors и Volkswagen, е едвам в зародиш.
Невинаги компанията с най-хубавия бизнес проект съумява. Това ще е компанията с най-хубавите салда. Джордж Джанарикас, Анализатор в Canaccord Genuity
За последното тримесечие Tesla регистрира облага от 3,3 милиарда $.
В бизнеса с електрически автомобили първите години съставляват упражнение по изгаряне на пари в брой, акцентира анализаторът на Canaccord Genuity Джордж Джанарикас.
Пазарните специалисти считат, че тези компании би трябвало да намерят метод да икономисват, в случай че желаят да надживеят икономическите разтърсвания. Но другите компании възприемат разнообразни подходи.
Rivian, да вземем за пример, залага на железопътния товарен превоз, с цел да достави готовите транспортни средства до своите клиенти, свивайки логистичните разноски в Съединени американски щати. Lucid също обмисля да подходи по този метод.
От друга страна Lordstown Motors, която през юни 2021 година разгласи, че евентуално няма да има задоволително пари, с цел да резервира бизнеса си, понижи производството. Компанията беше принудена да продаде огромна част от активите си на софтуерния колос Foxconn.
Все отново по-мащабното произвеждане в последна сметка ще понижи индустриалните разноски, до момента в който свиването му може да препъне компанията  по пътя ѝ към реализиране на доходност, предизвестяват анализатори.
Някои от тези компании са в по-добра позиция да оцелеят от други.
Rivian, подкрепяна от Amazon.com и Ford Motor, имаше 13,8 милиарда $ в брой към края на септември. Освен това концернът има контракт за доставка на 100 000 електрически микробуса с Amazon. Но себестойността на продадените артикули е била към 220 000 $ на кола по отношение на междинната продажна цена от 81 000 $ през тримесечието, пресмята CFRA.
Джанарикас от Canaccord споделя, че тук може да се извлече поука от „ Дот-ком балона “ от края на 90-те години на предишния век. „ Невинаги компанията с най-хубавия бизнес проект съумява. Това ще е компанията с най-хубавите салда “, акцентира той.
 
Източник: investor.bg
 
 
 
16 Ное 2022106615 Ное 202265614 Ное 202231412 Ное 202244211 Ное 202236909 Ное 2022506КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 202297515 Ное 202228416 Ное 202245024 Sep 20222747
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР